Onze nieuwsberichten

01 mei 24

LaSemo - 12, 13 en 14 juli 2024 in het Edingenpark

Naar LaSemo gaan betekent genieten van een feestelijk uitje.

Het is een festival om in al zijn werelden te ontdekken, op 12, 13 en 14 juli 2024.

Beleef een buitengewone ervaring, onderbroken door een multidisciplinair muzikaal en artistiek programma , een speciaal welkom voor gezinnen en ingeschreven in een duurzame geest, terwijl je een mooi deel van de viering achterlaat.

Bij LaSemo staan welzijn en natuur centraal in het project... om van het prachtige park van Edingen een plek van dromen en ontkoppeling te maken.

 

#festival #muziekfestival #lasemo #lasemo24 #festivallasemo24 #muziek #goodvibes #family #stayfamily #beleving #belgië #natuur #duurzaam #feest #concerten #muziek #familie

 


GreenKey_lafermeduparc_fournil_2024

GreenKey_lafermeduparc_fournil_2024

20 mrt 24

🌿🏡 Le Fournil - Uw vernieuwde groene schuilplaats 🏡🌿


🌿🏡 Le Fournil - Uw vernieuwde groene schuilplaats 🏡🌿

We zijn enorm trots om aan te kondigen dat onze boerderij, Le Fournil , opnieuw het prestigieuze Green Key- label heeft gekregen vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor duurzaamheid en het milieu.

Deze hernieuwde erkenning is een echte bron van trots voor ons hele team.

Sinds ons eerste label in 2019 hebben we onze dagelijkse inspanningen voortgezet om milieuvriendelijke praktijken te integreren in al onze activiteiten, van afvalbeheer tot waterbehoud door het gebruik van lokale en biologische producten.

Bij La Ferme du Parc geloven we stellig in de collectieve verantwoordelijkheid om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties, terwijl we onze gewaardeerde gasten een authentieke en onvergetelijke ervaring bieden.

Deze vernieuwing van ons Green Key- label moedigt ons aan om onze reis naar duurzaamheid voort te zetten, en we nodigen u van harte uit om samen met ons dit nobele doel te steunen.

Kom en geniet van de rust van onze boerderij en draag tegelijkertijd bij aan een groenere toekomst voor iedereen.

Voor de gelegenheid bieden wij u 10% korting op uw verblijf bij ons met de promotiecode: "GREEN24" voor een minimum verblijf van 2 nachten, (promocode geldig voor een verblijf tot 31/01/2025)

Wij danken al onze klanten, partners en teamleden voor hun voortdurende steun.

Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, verblijf voor verblijf.

Welkom bij La Ferme du Parc , waar elk verblijf een bijdrage is aan een betere wereld. 🌍💚


Feux d'artifices

Feux d'artifices

31 dec 23

Vier veilig het nieuwe jaar: verantwoorde alternatieven voor vuurwerk

Elk jaar is de overgang naar een nieuw jaar een gelegenheid voor vreugdevolle vieringen.

Het is echter van cruciaal belang om tijdens deze festiviteiten rekening te houden met ieders veiligheid.

Nu we 2024 naderen, moedigen we de adoptie van verantwoorde alternatieven voor traditioneel vuurwerk sterk aan, gezien de vele risico's die daarmee gepaard gaan.

Risico's van vuurwerk:

 • Persoonlijke veiligheid: Vuurwerk kan ernstig letsel veroorzaken als het verkeerd wordt behandeld.
 • Milieu: Puin van vuurwerk kan het milieu vervuilen en schade toebrengen aan flora en fauna.
 • Branden: Onbedoelde branden veroorzaakt door vuurwerk kunnen levens in gevaar brengen en aanzienlijke materiële schade veroorzaken.
 • Stress voor dieren: Plotselinge harde geluiden van vuurwerk kunnen aanzienlijke stress veroorzaken bij boerderijdieren zoals paarden en koeien.
  Deze stress kan negatieve gevolgen hebben voor hun algehele welzijn en hun gezondheid en productie beïnvloeden.

Verantwoorde alternatieven:

 • Decoratieve verlichting: Kies voor lichtslingers en decoratieve verlichting om een feestelijke sfeer te creëren zonder de risico's van vuurwerk.
 • Gemeenschapsevenementen: Neem deel aan verantwoord georganiseerde gemeenschapsevenementen, zoals professioneel gecontroleerde vreugdevuren.
 • Lasershows: Lasershows kunnen een indrukwekkende visuele ervaring bieden zonder de brand- en veiligheidsrisico's die gepaard gaan met vuurwerk.
 • Kampvuren: Organiseer veilige kampvuren om van de warmte en sfeer te genieten en tegelijkertijd de risico's te minimaliseren.

Door voor verantwoorde alternatieven te kiezen, kunnen we allemaal helpen een feestelijke omgeving te creëren zonder de veiligheid van iedereen in gevaar te brengen. Laten we het nieuwe jaar bedachtzaam en inclusief vieren.


®LaFermeduParc_Famille2023

®LaFermeduParc_Famille2023

24 dec 23

Beste wensen 2024!

Beste klanten en bezoekers van de Ferme du Parc! 🌟

Nu we afscheid nemen van een uitzonderlijk jaar, willen we u heel hartelijk bedanken voor het delen van geweldige tijden met ons in Ferme du Parc. 🚜🌳

Moge dit nieuwe jaar 2024 gevuld zijn met een glimlach, succes en momenten zo heerlijk als een stuk zelfgemaakte taart. 🍰 Moge elke dag een nieuw avontuur zijn, en elk moment een bron van geluk. 😊

Bij Ferme du Parc zijn we super enthousiast om u met wijd open armen en aanstekelijk enthousiasme te blijven verwelkomen. 🎉 Of het nu gaat om een ontspannend verblijf, een educatief bezoek, of gewoon om te ontspannen en te genieten van de natuur, we kunnen niet wachten om dit jaar heel wat leuke momenten met jullie te delen. 🌈

In 2024 hernieuwen we ons streven naar uitmuntendheid en dienstverlening van topkwaliteit. 🌟 Verwacht verrassingen, bijzondere evenementen en veel ontspanning in het hart van de Ferme du Parc. 🌻

Moge dit jaar gevuld zijn met ontdekkingen, liefde en magische momenten. ✨ Moge elke dag een kans zijn om je dromen waar te maken en ongelooflijke herinneringen te creëren. 🚀

Wij danken u uit de grond van ons hart dat u deel uitmaakt van onze geweldige gemeenschap bij Ferme du Parc. Dat 2024 je al het geluk van de wereld mag brengen. 🌍

Beste wensen en een gelukkig nieuwjaar 2024! 🎆🎊

Vriendelijke groeten,

Vincent, Marie-Julie & de kinderen!


Gite "Le Fournil" - labéllsé Green Key -

Gite "Le Fournil" - labéllsé Green Key -

12 feb 24

Een “Green Key”-engagement erkend sinds de opening van onze boerderij!

Ontdek "Le Fournil": uw boerderijgite met het Green Key-label

Met trots kunnen wij mededelen dat onze boerderijgîte, "Le Fournil", onlangs opnieuw is onderscheiden met het prestigieuze Green Key-label. Deze erkenning benadrukt onze toewijding aan duurzaamheid en onze wens om een milieuvriendelijke accommodatie-ervaring te creëren.

Wat is het Green Key-label?

Green Key is een internationaal label dat toeristische bedrijven beloont voor hun voorbeeldige milieupraktijken. Als Green Key gecertificeerde lodge voldoet "Le Fournil" aan strenge criteria op het gebied van waterbeheer, afvalbeheer, energieverbruik en andere aspecten die verband houden met duurzaamheid.

Onze ecologische inzet sinds 2018

Sinds de opening van "Le Fournil" in 2018 hebben we ons voortdurend ingespannen om onze impact op het milieu te minimaliseren. We hebben waterzuiveringssystemen geïmplementeerd, zonnepanelen geïnstalleerd voor gebruik van hernieuwbare energie, energiezuinige LED-verlichting ingevoerd, een afvalsorteringsprogramma geïmplementeerd en een composteringsproces ter plaatse opgezet. Om duurzame mobiliteit te stimuleren hebben we bovendien een elektrisch laadstation voor voertuigen geïnstalleerd en werkt ons verwarmingssysteem op pellets, een hernieuwbare biomassabron.

Een unieke verblijfservaring

In ons huisje "Le Fournil" streven wij ernaar een unieke verblijfservaring te bieden waar comfort, natuur en duurzaamheid harmonieus samenkomen. Onze bezoekers kunnen ontspannen in de wetenschap dat ze deelnemen aan een planeetvriendelijke levensstijl, terwijl ze genieten van de rust van de natuur.

Sluit u bij ons aan bij onze inzet voor een duurzame toekomst

Wij nodigen onze gasten uit om samen met ons deze milieuaanpak te volgen. Samen kunnen we een positieve impact creëren voor onze planeet.
Elk verblijf in ""Le Fournil"" telt mee voor een groenere toekomst.

Welkom bij ons, waar de harmonie tussen comfort en respect voor het milieu onze inzet vanaf het begin heeft bepaald.


Système de lagunage - gravière - Gites à la Ferme du Parc

Système de lagunage - gravière - Gites à la Ferme du Parc

10 jan 24

Een ecologisch en economisch grijswaterzuiveringssysteem.

Om het grijze water uit de lodges van de Ferme du Parc te zuiveren, werd enkele jaren geleden een zwaartekrachtlagunesysteem aangelegd.
Het proces volgde de volgende stappen:

 1. Locatiebeoordeling: Er werd een gedetailleerde locatiebeoordeling uitgevoerd om de topografie, bodemsamenstelling en hydrologische kenmerken te bepalen, om zo een systeem te ontwerpen dat geschikt is voor de lokale omgeving.

 2. Systeemontwerp: Het zwaartekrachtlagunesysteem is ontworpen rekening houdend met het aantal broedplaatsen, de opvangcapaciteit en de specifieke kenmerken van het gegenereerde grijze water. Het ontwerp omvatte ondiepe bassins om biologische zuivering mogelijk te maken.

 3. Voorbehandeling: Er werd een voorbehandeling geïnstalleerd om grove vaste stoffen te verwijderen, inclusief een zeef en decanter om zware deeltjes af te scheiden.

 4. Lagunebekkens: Er zijn ondiepe lagunebekkens aangelegd, die natuurlijke biologische processen bevorderen. Deze vijvers maakten de afbraak van organisch materiaal door aërobe bacteriën mogelijk.

 5. Natuurlijke beluchting: Natuurlijke beluchting werd aangemoedigd door de bassins zo te ontwerpen dat de oxygenatie van het water werd bevorderd, waardoor slechte geuren werden verminderd en de effectiviteit van de behandeling werd verbeterd.

 6. Aangepaste vegetatie: In de lagunebekkens is aangepaste vegetatie geïntroduceerd. Waterplanten hielpen voedingsstoffen te absorberen en het biologische evenwicht te behouden.

 7. Monitoring en onderhoud: Er is een regelmatig monitoring- en onderhoudsplan opgesteld om de goede werking van het systeem te garanderen. Dit omvatte watertesten, apparatuurcontroles en periodieke reiniging van de vijvers.

 8. Bewustwording: De bewoners van de lodges werden geïnformeerd over het belang van waterbesparing en het verantwoord gebruik van sanitaire voorzieningen om de belasting van verontreinigende stoffen te minimaliseren.

 9. Naleving van de regelgeving: Er is voldaan aan alle plaatselijke normen en voorschriften voor de behandeling van afvalwater.

 10. Milieu-educatie: Er werden educatieve elementen ingebouwd, die aan bezoekers en bewoners de ecologische voordelen van het zwaartekrachtlagunesysteem uitlegden, waardoor een groter bewustzijn van milieubehoud werd gestimuleerd.

""Green Key""-verbintenis: Het zwaartekrachtlagunesysteem sluit perfect aan bij onze ""Green Key""-verbintenis.Door natuurlijke biologische processen te bevorderen draagt het actief bij aan de duurzaamheid van het milieu en voldoet het daarmee aan de hoge normen die wij nastreven op het gebied van ecologische verantwoordelijkheid. Deze milieuvriendelijke aanpak ondersteunt ons doel om milieuverantwoord en in harmonie met de natuur te opereren.

Het zwaartekrachtlagunesysteem voor grijswaterzuivering heeft verschillende voordelen:

 1. Betaalbare initiële kosten: Het systeem is voordelig in gebruik.

 2. Laag energieverbruik: Er is minder energie nodig dankzij het gebruik van natuurlijke processen.

 3. Eenvoudig onderhoud: Vereist weinig mechanisch onderhoud en bevordert het biologische evenwicht.

 4. Milieuduurzaamheid: Draagt bij aan duurzaamheid door het gebruik van chemicaliën te beperken.

 5. Aanpassingsvermogen: Gaat effectief om met schommelingen in de organische belasting.

 6. Geurreductie: Minimaliseert nare geurtjes dankzij de aanwezigheid van zuurstof.

 7. Landschapsintegratie: Vijvers kunnen esthetisch in het landschap worden geïntegreerd.

 8. Succesgeschiedenis: Het systeem is al meer dan 10 jaar in gebruik op de parkboerderij en demonstreert zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid op de lange termijn.


Gite à la ferme - Les 3 petits cochons -

Gite à la ferme - Les 3 petits cochons -

04 dec 23

JUBILEUMWEDSTRIJD - GÎTE IN LA FERME DU PARC -

JUBILEUMWEDSTRIJD - VERBLIJF OP DE BOERDERIJ

Beste natuurvrienden en ontsnappingen,

We vieren met vreugde de tweede verjaardag van onze boerderij ""Les 3 petits pigs"", een oase van rust midden in de natuur.

Om deze bijzondere gelegenheid te delen, organiseren wij een exclusieve wedstrijd!

WINNEN :

Een kortingsbon van 100 euro!!

Droomt u van een uitje naar het platteland?

Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op een kortingsbon van 100 euro voor een onvergetelijk verblijf van minimaal 2 nachten in onze charmante gîte in 2024.

HOE DEEL TE NEMEN:

1/ Volg onze Facebook-paginaDe Gites in de Ferme du Parc (verdubbel je kansen door ook onze Instagram-pagina te volgen: #lafermeduparc_almanzaharabians

2/Like het wedstrijdbericht

3/Deel in de reacties een gedenkwaardige anekdote van je laatste uitje naar de boerderij door 3 vrienden te taggen.

DEADLINE VOOR DEELNAME: 20 december middernacht

De winnaar wordt op 23 december bekend gemaakt op onze Facebook- en Instagrampagina's.

Veel succes voor alle natuur- en avontuurliefhebbers!

 

Meer informatie en reserveren: www.gitesalaferme.be


Borne recharge voiture électrique à la Ferme du Parc

Borne recharge voiture électrique à la Ferme du Parc

11 dec 23

Op weg naar een duurzame toekomst: laadstation voor elektrische auto's, een belangrijke troef voor klanten van boerderijgites

Sinds 2023 zetten Gîtes à la Ferme du Parc een nieuwe stap richting duurzaamheid door hun klanten een belangrijk voordeel te bieden: een laadpaal voor elektrische auto's.

Dit initiatief is niet alleen een antwoord op de groeiende behoeften van eigenaren van elektrische voertuigen, maar ook een concrete manier om de algehele bezoekerservaring te verbeteren en tegelijkertijd de transitie naar schonere mobiliteit te ondersteunen.

**1. Toegankelijkheid tot duurzame mobiliteit**

De installatie van een laadstation voor elektrische auto's binnen de gîtes van La Ferme du Parc biedt bezoekers de mogelijkheid om voor een milieuvriendelijkere mobiliteitsoptie te kiezen.
Dit speelt direct in op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen en positioneert de lodges als een voorkeursbestemming voor milieuvriendelijke reisliefhebbers.

**2. Comfort en gemak voor elektrische reizigers**

B&B-gasten genieten nu van het gemak van toegang tot dit eigen laadstation, waardoor zorgen over de actieradius van hun elektrische voertuig worden weggenomen.
Deze faciliteit versterkt de aantrekkingskracht van de lodges van Ferme du Parc door een zorgeloze reiservaring te bieden en de toewijding van deze etablissementen aan het comfort van hun gasten te benadrukken.

**3. Ecologische aantrekkelijkheid van de Gîtes in de Ferme du Parc**

De aanwezigheid van laadpalen voor elektrische auto's maakt deel uit van de ecologische filosofie van Ferme du Parc.
Door een schone oplaadoptie aan te bieden, versterken we onze toewijding aan duurzaamheid en helpen we de reisgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen.

**4. Waardering van de klantervaring**

Het plaatsen van laadpalen gaat verder dan het simpelweg leveren van een dienst.
Dit zorgt voor een positieve klantervaring en moderniseert het imago van de gîtes op La Ferme du Parc.
Reizigers waarderen steeds meer accommodaties die innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen integreren.

**5. Steun voor lokale duurzame mobiliteit**

Door het aanbieden van laadinfrastructuur draagt ons boerenbedrijf ook op lokale schaal bij aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit.
We moedigen de adoptie van elektrische voertuigen in de regio aan en nemen zo actief deel aan het bouwen aan een schonere toekomst.

Concluderend betekent de installatie van oplaadpunten voor elektrische auto's in de lodges van Ferme du Parc een grote stap voorwaarts richting een duurzamere horeca.

Dit initiatief speelt in op de veranderende behoeften van reizigers en positioneert deze vestigingen als belangrijke spelers bij het bevorderen van milieuvriendelijk toerisme.


Installation Photovoltaïque à la Ferme du Parc

Installation Photovoltaïque à la Ferme du Parc

04 dec 23

Zonne-energie op het boerderijpark: een installatie van fotovoltaïsche panelen

La Ferme du Parc zet zich resoluut in voor een groene energietransitie door het plaatsen van innovatieve fotovoltaïsche panelen.
Dit ambitieuze initiatief heeft tot doel een groot deel van ons elektriciteitsverbruik te dekken en tegelijkertijd actief bij te dragen aan het behalen van onze Green Key-doelstellingen.

**1. La Ferme du Parc en zijn groene engagement**

Gelegen in het hart van onze gemeenschap, heeft Ferme du Parc er altijd naar gestreefd om de impact op het milieu te verminderen. De installatie van fotovoltaïsche panelen maakt deel uit van een mondiale aanpak gericht op het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen en het behoud van ons lokale milieu.

**2. Dek een aanzienlijk deel van ons elektriciteitsverbruik**

Ter plaatse geïnstalleerde fotovoltaïsche panelen zijn ontworpen om zonne-energie efficiënt op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Deze schone energiebron zal Ferme du Parc in staat stellen haar afhankelijkheid van traditionele bronnen te verminderen en een aanzienlijk deel van haar elektriciteitsverbruik te dekken.

**3. Bijdrage aan groene kerndoelstellingen**

La Ferme du Parc zet zich in voor het respecteren van hoge milieunormen, in het bijzonder die welke zijn vastgelegd in het Green Key-programma.

De installatie van fotovoltaïsche panelen betekent een grote stap voorwaarts in de richting van het bereiken van deze doelstellingen en versterkt ons engagement voor duurzame ontwikkeling.

**4. Positieve impact op de lokale gemeenschap**

Naast de interne voordelen zal deze zonne-installatie ook een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap.

Door het gebruik van schone energie te bevorderen fungeert Ferme du Parc als inspirerend model voor andere bedrijven en stimuleert het een bredere energietransitie.

**5. Milieubewustzijn en educatie**

Als onderdeel van dit initiatief plant Ferme du Parc ook milieubewustzijns- en onderwijsprogramma's.

Door onze ervaringen te delen, willen we onze partners, medewerkers en de lokale gemeenschap aanmoedigen om dagelijks duurzamere praktijken toe te passen.Concluderend markeert de installatie van fotovoltaïsche panelen in de Ferme du Parc een cruciale stap op weg naar een duurzamere energietoekomst.

Deze investering toont onze betrokkenheid bij het milieu aan en illustreert onze vastberadenheid om een actieve rol te spelen in de transitie naar praktijken die meer respect voor de planeet hebben.


21 nov 23

Ontspan en begin uw dag met een heerlijke ontbijtmand!

Ontspan en begin uw dag met een heerlijke ontbijtmand gevuld met goede lokale producten!

Proef verschillende soorten brood en gebak, ontbijtgranen, kazen, enz., vergezeld van zuivelproducten, eieren van onze kippen, warme dranken (koffie, thee, enz.) en sap.


Dit gastronomische ontbijt wordt aangeboden in de vorm van een verpakte mand die op het tijdstip van uw keuze bij de gite wordt afgeleverd.


Alle producten zijn afkomstig van biologische landbouw en/of lokale producenten.

Een voedselallergie? Een speciaal dieet?
Laten we dit samen bespreken vóór uw verblijf en we zullen proberen onze lokale mand zo goed mogelijk aan te passen.

Voor een goede organisatie verzoeken wij u uw mandje uiterlijk op D-1 voor uw aankomst te bestellen.
Voor een langer verblijf bestelt u ten laatste uw mand bij ons D-2 (voorbeeld: aankomst in het huisje op zaterdagavond, bestellen bij aankomst, mand beschikbaar vanaf dinsdagochtend omdat er op zondag geen lokale producenten beschikbaar zijn)


La Route des Bières Wallones

La Route des Bières Wallones

18 aug 23

De bierroute van Wallonië

Langs deze Waalse Bierroute ontmoet je brouwers, ontdek je hun knowhow en de passie die hen drijft.

 

Er zijn 65 brouwerijen of microbrouwerijen.

Ze hebben gemeen om ter plekke te brouwen en bezoeken voor te stellen .

 

Meer informatie ? Klik hier


image

image

14 jul 23

Uw natuurvakantie dicht bij huis...

Jouw natuurvakantie bij jou in de buurt en alleen:

10 km van Chièvres, Jurbise, Neufvilles, Brugelette,...

15 km van Bergen, Aat, Zinnik,...

55 km van Brussel, Doornik, Charleroi....

80 km van Namen, Rijsels, Gent...

DE HELE ZOMER BEREIKBAAR ENKEL OP BOOKING: 0478/587657

Agrogolf: https://fb.me/e/A361BNL9

Maïsdoolhof: https://fb.me/e/2KuYAmIRM

Familiebezoek: https://www.fermeduparc.be/visite-familiale/

Adres: De Parkboerderij, 13 Rue La Roche 7870 LENS, Henegouwen, België

www.fermeduparc.be


image

image

19 jun 23

Promenez-vous à travers les campagnes et villages wallons et vivez une merveilleuse expérience en famille ou en groupe. Avec pour seul outil votre smartphone ou votre tablette, ces technologies embarquées vous permettront de résoudre toutes les énigmes

Huit promenades-aventures palpitantes

 

Avec l'aide de Rupert le Boeuf, Aglaé la Truie, Zoé la Chèvre et Prosper le Mouton vivez huit aventures interactives.

 

Zoé la chèvre a pour habitude de se rendre au pigeonnier de la ferme du Parc pour envoyer et recevoir des messages.

Pour elle, les pigeons sont bien plus fiables que les services de poste modernes qui peuvent parfois, hum, prendre leur temps…quand ils daignent travailler. Surprise ce matin, au milieu des pigeons voyageurs, Zoé a trouvé…un perroquet !

Elle a bien une idée de ce qui se passe, mais cela ne l'enchante pas. Alors qu'elle vérifie son hypothèse, elle vous envoie un pigeon avec une demande d'assistance. Si sa théorie s'avère correcte, elle pourrait avoir grand besoin de votre aide.

 

Télécharger l'application : https://intriguealaferme.be/page/ferme-du-parc/nl


image

image

10 jun 23

Boeren Golf op La Ferme du Parc!

Kom en geniet van de frisse lucht van het platteland door te leren over Farmer's Golf.
Deze wordt ook wel "Agro Golf" "Boeren Golf" of "Golf Champètre" genoemd, weer eens wat anders!

Boerengolf wordt gespeeld in de weilanden, tussen grazende koeien en paarden.
Een sport toegankelijk voor iedereen, jong en oud, alleen of in groep.
Onze baan bestaat uit 10 holes. De gebruikte club is een stevige klomp op een stok.

De regels van countrygolf lijken enigszins op die van traditioneel golf.

Elk team wijst zijn aanvoerder aan die de punten moet tellen en ervoor moet zorgen dat de spelregels worden gerespecteerd.
De spelers worden verdeeld in teams van maximaal 5 personen.

Het doel is om het parcours in zo min mogelijk slagen af te leggen, maar vooral om plezier te hebben met familie, vrienden of collega's.

De enige echt belangrijke regel: respecteer een veilige afstand voordat je de bal trapt. Laten we gaan !Elk team neemt zijn club en bal mee.

Gegarandeerd 2 uur speelplezier!
Let op, het laatst mogelijke vertrek is om 16.00 uur!

PRAKTISCHE INFORMATIE :

Tarieven (Seizoen 2023):
Volwassenen en ouder dan 12 jaar: € 8,00
Kinderen van 5 t/m 11 jaar: € 5,00
Gratis parkeren

Betaling contant of via Payconicq (QR-code) Ter plaatse hebben we geen bancontactterminal.

Open op afspraak op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur en woensdag van 13.00 tot 18.00 uur.
Let op, het laatst mogelijke vertrek is om 16.00 uur!

• Honden (groot of klein) zijn niet toegestaan.
• Neem bij voorkeur wandelschoenen of enkellaarsjes mee.
• Droogtoiletten beschikbaar in de buurt van de parkeerplaats
• U kunt uw picknick of een snack meebrengen voor een pauze op het parcours.


image

image

09 jun 23

Open Boerderijdagen op 1 en 2 juli 2023

Noteer in uw agenda!

Goed nieuws !
In het weekend van 01 en 02 juli vinden onze "Open Farm" dagen plaats!

Van 10.00 uur tot 18.00 uur kunt u met verschillende activiteiten de landbouwwereld, de kleine boerderijdieren en de producten en ambachtslieden van onze mooie streek ontdekken.

Noteer de datum in uw agenda, details worden gepubliceerd zodra ze beschikbaar zijn op de Facebook-pagina van het evenement.

Ik kijk er naar uit om velen van jullie weer te zien

Vincent-Marie-Julie


19 feb 23

Heropening Parc Pairi Daiza 2023

Op zaterdag 18 februari heropende de J ardin des Mondes - Pairi Daiza (voorheen bekend als Paradisio) zijn deuren voor het toeristisch seizoen 2023.

De gelegenheid voor het park om zijn gloednieuwe toegangsdeur ""La porte des Mondes"" te ontdekken, die eind vorige week met trots werd ingehuldigd door de heer Eric Domb.

De uitbreiding van dit ""vogelparadijs"" tot Jardins des 5, 6, 7, 8…. Mondes wordt heel vaak besproken op lokaal en provinciaal niveau.
De Pro en Anti Parc hebben elk scherpe argumenten over het onderwerp.
 

Hoe het ook zij, het Pairi Daiza-park blijft een uitzonderlijke toeristische trekpleister in onze regio.

Een unanieme constatering, het is buitengewoon moeilijk geworden om door alle gangpaden te lopen en alle dieren in één dag te ontdekken, zelfs al rennend.
 

Boek ter gelegenheid van de heropening van deze Jardin des Mons uw verblijf (vóór 30 april) in een van onze boerderijen op minder dan 5 km van het park met de promotiecode ""PARC23""en je profiteert meteen van 10% korting op de prijs van je verblijf in de Ferme du Parc.

 

We kijken ernaar uit u te verwelkomen in ons eigen "dierenparadijs".

 

Marie-Julie, Vincent en de kinderen


image

image

16 jan 23

Beste wensen 2023

Wij wensen u onze beste wensen voor dit nieuwe jaar.

Nu op weg naar 2023!

Dat dit nieuwe jaar:

Brengt je naar nieuwe horizonten: succesvolle projecten!

Laat je prachtige landschappen ontdekken: onvergetelijke ontmoetingen!

Begeleidt je op lange reizen: ijzeren gezondheid!

Goed avontuur 2023!

Marie-Julie, Vincent en de kinderen.


®GitesLaFermeduParc_lagunage

®GitesLaFermeduParc_lagunage

12 dec 22

Lagooning als individueel zuiveringssysteem

Het zuiveren van uw vuile water dat "grijs water" wordt genoemd, is een ecologisch verantwoorde daad: ik vervuil, het is onvermijdelijk... maar ik zuiver!

Woningen gelegen in een autonome saneringszone moeten worden uitgerust met een erkende individuele afvalwaterzuiveringsinstallatie (SEI).

Dat is bij onze boerderij ook het geval. We hadden toen twee opties:
- hetzij een elektromechanisch microzuiveringsstation installeren (intensief systeem),
- of installeer een natuurlijke techniek: lagunen (uitgebreid systeem).

 

We hebben zonder aarzelen gekozen voor de natuurlijke techniek omdat de voordelen van het lagunesysteem aanzienlijk zijn:

 • natuurlijk en eenvoudig systeem;
 • bekend en beheerst systeem (het principe van lagunen is zeer oud);
 • betrouwbaar systeem in de tijd en in termen van zuiveringskwaliteit;
 • hoge zuiveringskwaliteit die de door Europa opgelegde normen overtreft;
 • geen stroomverbruik;
 • esthetische integratie in onze boomgaard;
 • creatie van een waterparadijs;
 • verantwoorde en ecologische aanpak.

Om u te helpen het principe van lagunevorming te begrijpen, vindt u hier een rapport van de RTBF in april 2017.

Deze korte video laat u kennismaken met twee lagune-specialisten: enerzijds Christian Heyden, biochemicus en auteur van projecten, en anderzijds het Waalse bedrijf Villa Natura , dat ze uitvoert.

In 2015 deden we een beroep op hun diensten en expertise om een lagunesysteem "Gravière plantée" te installeren om het afvalwater van de boerderij en de cottage "Le Fournil" te zuiveren.

Onze installatie kan tot het equivalent van 10 ie filteren (bevolkingsequivalent)

Aarzel niet om ons tijdens uw verblijf op de boerderij vragen te stellen en de installatie te bezoeken. Het is ook zichtbaar vanuit de gemeenschappelijke tuin tijdens uw verblijf in onze hoeve ""Le Fournil"".


#lagunage, #épuration, #eau, #écologie
image

image

09 dec 22

Kerstmarkten getest en goedgekeurd!

Dit jaar keken we er meer dan ooit naar uit: de opening van de kerstmarkten in België

Samen met familie en vrienden kunnen we niet wachten om het meeste uit de magie van Kerstmis te halen.

We hebben 11 kerstmarkten voor je geselecteerd om te doen in België en we hebben het al voor je getest: De markt in de abdij van Maredsous.

We maken van de reis gebruik om enkele pareltjes van ons erfgoed te (her)ontdekken.

 

 

 

Info:

Kerstmarkt Maredsou : https://noelamaredsous.be/

De mooiste kerstmarkten van België :


#Noel
recommandeparguidetao

recommandeparguidetao

27 mei 22

Reisgids die zich inzet voor duurzaam toerisme in België

Met trots kunnen we aankondigen dat ons huisje op de Ferme du Parc "Le Fournil" voorkomt in de allereerste reisgids die zich inzet voor duurzaam toerisme in België.

Het is geschreven door Cédric Maillaert (oprichter van @hikeup.be ).

Deze gids biedt u:
✅ 366 ethische en duurzame adressen voor wonen, eten, oefenen, voorbereiden op de wereld van morgen en vrijwilligerswerk.
✅ Tips om duurzaam te reizen en ideeën om anders te reizen in België.
✅ Praktische informatie om je reis voor te bereiden.
✅ Diepgaande culturele artikels over de Belgische samenleving. het milieu in België, de cultuur en de mensen.
✅ Veel kleurenfoto's.
✅ Flashcodes die toegang geven tot alle adressen op interactieve kaarten.