Onze ecologisch verantwoorde waarden

Het internationale Green Key-label onderscheidt bijna 250 gastenkamers, gîtes, gemeubelde accommodaties, hotels, jeugdherbergen, vakantiecentra, campings, congrescentra en evenementenlocaties, attracties en restaurants in België.

Internationaal :
Green Key is een internationaal label aanwezig op vijf continenten en 60 landen, van België tot Zuid-Afrika. Ruim 3.600 sites hebben het label behaald.

Ecolabel :
Door het aantal gecertificeerde vestigingen, de kwaliteit en de ouderdom is Green Key het eerste internationale label dat duurzaam verblijven, vergaderen en vrijetijdsactiviteiten promoot. Green Key vestigingen zetten zich in voor een duurzamere wereld. Iedereen die een Green Key-locatie bezoekt of verblijft, kan erop rekenen dat de planeet profiteert, zonder dat dit ten koste gaat van comfort of portemonnee.

Green Key beloont eigenaren en managers die bijdragen aan een sociaal en ecologisch rechtvaardige samenleving.

Green Key-exploitanten voldoen nu al aan de wetgeving van de toekomst, die steeds strenger zal zijn op het gebied van milieunormen. Alleen bedrijven en organisaties die vandaag de klimaat- en duurzaamheidsuitdagingen aanpakken, zullen veerkrachtig zijn in de wereld van morgen.

Green Key ondersteunt en verenigt eigenaren of beheerders die duurzamer willen ondernemen en hun ervaringen willen delen. Green Key houdt hen op de hoogte van nieuwe duurzame praktijken in de brede toerisme- en recreatiesector en stelt hen in staat hun ervaringen te delen binnen het Green Key-netwerk.


Green Key biedt een raamwerk voor duurzaam ondernemen . Iedere beheerder van een Green Key vestiging moet voldoen aan hoge eisen op het gebied van management (personeel, administratie, communicatie, beleid), afval, energie, voeding, mobiliteit, beheer water en groen, maar ook schoonmaak.

Green Key garandeert de klant dat de gekozen vestiging systematisch eenlage ecologische voetafdruk. Iedereen die als vrijetijdsconsument rekening wil houden met de 'duurzaamheid' van onze planeet, kan met een gerust hart naar een Green Key-locatie komen.

Green Key streeft naar klimaatneutraliteit in de gehele (zakelijke) toerisme- en vrijetijdssector, waarbij alle belanghebbenden worden betrokken: bedrijfsleiders, personeel, leveranciers, klanten, burgers, steden/gemeenten en overheden.

Toerisme en vrije tijd zijn sterk afhankelijk van onze omgeving . We moeten al het mogelijke doen om dit milieu, het leefgebied van de homo toeristen, te behouden.